diumenge, 10 d’octubre del 2010

El CNB passa ronda a l'Eurolliga

El CN Barcelona ha guanyat aquest migdia per 10-9 al RN Savona italià, classificant-se, d'aquesta manera, per la següent fase de l'Eurolliga. Els cenebistes, que ahir ja van remuntar un complicat partit davant el Vouliagmeni (també 10-9 després d'anar perdent 0-5), han plantejat un partit molt seriós, encara que les coses no han sortit com ells volien des del principi.

El conjunt italià s'ha avançat en el marcador i ha arribat al final dels 8 primers minuts amb un 2-3 a favor que no presagiava res de bo. Els de Toni Esteller han tardat en estar encertats cara a porteria tot i que, guiats per l'encert de Blai Mallarach, s'han anat entonant, arribant a la mitja part amb un 3-4 en contra. En un partit on cada jugada era clau, on cada pilota que anava dins la boia era defensada amb dents i ungles, els italians han tret molt de suc tant de les jugades interiors (14 exclusions de la defensa cenebista) com dels xuts llunyans (4 gols, alguns gairebé impossibles, de Mladan Janović). Per la seva banda, el Barcelona ha desaprofitat un munt de jugades de superioritat numèrica. I és que fins al tercer període no ha arribat el primer gol en superioritat numèrica del CNB. Ha estat obra de José Ramón Díaz, que en la jugada posterior n'ha anotat un altre que posava el 7-5 al marcador a falta d'uns 2 minuts per acabar el tercer període. Els italians, però han anotat dos gols més abans del canvi del període (7-7) i han salvat una jugada de doble inferioritat (Jesse Smith i Goran Fiorentini) ja que a Pere Estrany se li ha escapat la pilota.

El darrer quart ha començat amb molta incertesa. Els italians, sabedors de que un empat els conduia a ells a la següent fase, no han arriscat massa i ha estat el Barcelona qui ha anat tirant del carro. Especialment delicat ha estat un llançament de Federico Mistrangelo, però Iñaki Aguilar, un xic irregular al llarg del matx, l'ha aturat fantàsticament. Els mints han anat passant amb el marcador favorable als de casa i la duresa augmentava per part del Savona. Al final, però, un parell d'exclusions en el darrer minut han permès al CNB mantenir la pilota i acompanyar al Budva montenegrí a la següent fase de l'Eurolliga.

CLUB NATACIÓ BARCELONA (10): Iñaki Aguilar, José Ramón Diaz (2), Gerard Reixach (1), José Javier Bustos, Rob Maitland, Balazs Sziranyi, Joel Esteller, José Rodriguez (1), Ivan Perez, Pere Estrany, Blai Mallarach (5), Tomas Bruder (1) i Dani Sullà. E: Toni Esteller.

RARI NANTES SAVONA (9): Goran Volarevic, Matteo Astarita, Federico Mistrangelo, Massimo Giacoppo, Jesse Smith, Valerio Rizzo (2), Mladan Janović (4), Alberto Angelini, Michele Lapenna, Deni Fiorentini, Matteo Aicardi (2), Goran Fiorentini (1) i Simone Antona. E: Mistrangelo

Àrbitres: Balazs Fekete (HUN) i Sergei Naumov (RUS)
Parcials: 2-3 / 1-1 / 4-3 / 3-2