diumenge, 3 d’octubre del 2010

Pòquer de l'Atlètic-Barceloneta

La final de la V Copa Catalunya de Divisió d'Honor masculina ha caigut per la banda del CN Atlètic-Barceloneta. El conjunt mariner s'ha imposat aquest migdia per 4-5 al CN Terrassa en un partit jugat a la capital egarenca. El partit, molt plàcid fins aleshores, ha acabat amb polèmica. A falta de 19 segons per acabar i després d'un temps mort, l'equip de casa ha estat castigat amb una severa falta en atac que els impedia optar a empatar el partit.

Els primers minuts de la final han tingut un color marcadament egarenc. Sergi Mora ha estat l'encarregat d'anotar els dos primers gols, el segon en superioritat, i Víctor Cabanas ha col·locat el 3-0 al marcador a falta de 3 minuts per acabar el primer període en una altra superioritat que Albert Fandos, titular avui, no ha pogut aturar del tot i se li ha escapat dins la xarxa.

El segon parcial ha vingut marcat pels zero gols anotats. Encara que tots dos equips ho han intentat en nombrose socasions, el marcador n' s'ja mogut abans del descans. Feia temps que cap equip nacional deixava l'Atlètic-Barceloneta sense anotar durant 16 minuts.

A la mitja part Santi Fernández ha decidit donar entrada a Dani Pinedo. Amb Pinedo sota els pals, l'Atlètic-Barceloneta ha començat a guanyar solidesa defensiva. Mostra d'això és l'únic gol del Terrassa, obra de Jordi Pérez amb assitència magistral de Sergi Mora. En atac, l'Atlètic-Barceloneta s'ha anat centrant i ha anat anotant. Primer ha estat un penal transformat per Albert Español (3-1 als 6.18) i després han estat Fran Fernández (3-2 als 4.56 en una jugada d'home de més) i el 4-3 d'Adrià Delgado, amb el qual s'ha arribat al final del tercer període. Tot i els 3 gols dels de la Barceloneta, el millor del conjunt egarenc en aquest període ha estat el porter Michal Diakonow, aturant xuts pràcticament impossibles, com una vaselina de Xavi Vallès.

S'han començat els 8 darrers minuts amb tot per decidir. El 4-3 que reflectia el marcador aviat ha estat igualat per Albert Español amb un xut llunyà. Mentre Piralkov, Mora i companyia s'estavellaven una vegada i una altra contra la defensa de l'Atlètic-Barceloneta, ha arribat el 4-5. El cinquè gol mariner ha estat obra de Marc Roca en una jugada desafortunada on Diakonow podia haver fet una mica més.

Amb aquest escenari s'ha arribat a la jugada polèmica. Quan quedaven 19 segons, Dani Nart ha demanat un temps mort per intentar empatar el partit. El temps mort s'ha acabat i tot seguit un petit embolic amb els casquets d'Adrià Sanz i David González ha començat a tensar l'ambient. Els àrbitres han permès que es reprengués el joc sense que Adrià Sanz dugués el casquet, ja que l'havia perdut en la jugada anterior. Però sense treure els ulls de sobre el jugador egarenc, els col·legiats han xiulat una dubtosa falta en atac en un bloqueig de Piralkov i Sanz amb dos jugadors de l'Atlètic-Barceloneta que han acabat decidint el partit. S'acabava, d'aquesta manera tant amarga, l'oportunitat del Terrassa per guanyar, a casa, la Copa Catalunya.

CLUB NATACIÓ TERRASSA (4): Michal Diakonow, Adrià Sanz, Sergi Mora (2), Scott Carpenter, Svilen Piralkov, Víctor Cabanas (1), Abraham Alcaide, Òscar Aguilar, Jordi Pérez (1), Iván Gallego, Robert Parker, David González i Kevin Espinosa. E: Dani Nart

CLUB NATACIÓ ATLÈTIC-BARCELONETA (5): Dani L.Pinedo, Josip Vrlic, David Martín, Aleksandar Ciric, Albert Español (1), Marc Minguell, Joshua Monpeat, Adrià Delgado (1), Xavi Vallès, Fran Fernández (1), Marc Roca (1), Rubén de Lera i Albert Fandos. E: Santi Fernández.

Àrbitres: Xevi Buch i Jaume Teixidó
Parcials: 3-0 / 0-0 / 1-3 / 0-2