dissabte, 13 de novembre del 2010

Remuntada europea del CNB

El CN Barcelona ha sumat els tres punts en el partit de la primera jornada de l'Eurolliga gràcies a una gran remuntada davant l'Olimpiacos grec a la Nova Escullera. Els cenebistes han tirat del talent de Blai Mallarach, que amb 6 gols, ha fet estralls en la defensa grega.

El conjunt grec s'ha posat al capdavant en el marcador ja en el primer quart, que ha acabat vencent per 2-3 malgrat els dos gols de Mallarach. El segon d'ells, per cert, d'una bellíssima factura a l'acabar una superioritat pel primer pal.

Ha estat el mateix Mallarach qui ha empatat a 3 quan es duia un minut del segon període, però Vlontakis ha tornat a avançar els grecs. El CNB ajudava constantment en defensa a la boia i plantejava un partit molt ordenat, encara que en atac ha desprofitat nombroses ocasions. Als 1.34 d'aquest segon període Theodoropoulos marcava el 3-5, però Rob Maitland escurçava distàncies a la següent jugada en rematar sol des del pal. El conjunt grec, però, encara ha tingut temps de marcar un nou gol abans del descans. Komadina posava el 4-6 al marcador.

El tercer període s'ha obert amb un nou gol de l'Olimpiacos. Mplanis acabava un home de més des del pal curt i col·locava el 4-7 al marcador. Els de Toni Esteller, però, han començat a reaccionar i han marcat dos gols consecutius: Joel Esteller xutava una superioritat que rebotava en un jugador grec abans d'entrar a la porteria (4.38, 5-7) i Blai Mallarach feia un nou gol en un xut des de 8 metres.

Amb 6-7 s'ha començat el darrer període i un seguit d'errades del CNB han fet que no marqués fins als 4.30. Abans, però, Theodoropoulos marcava el 6-8 en un contraatac. Com ja hem dit, als 4.30 ha arribat el 7-8. Ha estat novament Blai Mallarach qui, aprofitant una superioritat numèrica, foradava la xarxa grega. Un minut més tard Vlontakis cometia un exclusió infantil en tancar malament un contraatac i Gerard Reixach empatava a 8 amb 3.33 per endavant. Els grecs han tingut l'oportunitat de desfer l'empat en la trecera exclusió de José Ramón Díaz, però Fountoulis ha fallat el llançament. Blai Mallarach s'ha inventat un golàs als 2.24 que posava per davant al CNB i els grecs tornaven a desaprofitar la següent jugada. Als 1.39 Iván Pérez aconseguia l'exclusió de Fountoulis i Toni Esteller ha demanat temps mort. Era de vital importància marcar aquest gol, ja que assegurava els punts pels de casa. Però Joel Esteller ha fallat el llançament, encara que Tomas Bruder ha recuperat la pilota pocs segons després. Una nova exclusió d'un jugadro de l'Olimpiacos en la transició defensiva ha permès al CNB tornar a disposar d'una oportunitat d'or per marcar. Ivan Pérez, però, ha envia el llançament al pal. L'atac grec no s'ha arribat a materialitzar, ja que Gerard Reixach ha tornat a recuperar la pilota i Ivan Pérez, ara si, marcava el 10-8 des de la boia quan tot just quedaven 9 segons per disputar-se. Gran remuntada i gran victòria cenebista.

CLUB NATACIÓ BARCELONA (10): Iñaki Aguilar, José Ramón Díaz, Gerard Reixach (1), José Javier Bustos, Rob Maitland (1), Balasz Sziranyi, Joel Esteller (1), Jose Rodríguez, Iván Pérez (1), Pere Estrany, Blai Mallarach (6), Tomas Bruder i Dani Sullá. E: Toni Esteller.
OLIMPIACOS SC (8): Nikolaos Deligiannis, Manolis Mylonakis, Vangelis Delakas, Fotis Mplanis (1), Ioannis Fountoulis, Argyris Theodoropoulos (2), Christos Afroudakis (1), Georgios Ntoskas, Adrjian Komadina (2), Cristodoulos Kolomvos, Antonis Vlontakis (2), Anastasios Schizas i Christos Floros. E: Vangelis Pateros

Parcials: 2-3 / 2-3 / 2-1 / 4-1
Àrbitres: Albert Bala (CRO) i Alessandro Severo (ITA)