diumenge, 29 de gener del 2012

AB Hebraica Sao Paulo, un equip brasiler d'estada a Catalunya

Aprofitant les vacances estivals al seu país, l'equip cadet de l'Hebraica Sao Paulo fa una estada de tres setmanes a Catalunya. Ahir a la tarda van jugar un torneig amistós al Complex de Sant Feliu de Llobregat davant el CN Atlètic-Barceloneta, el CN Molins de Rei i l'equip local, el CN Sant Feliu. Es van jugar 6 partits de dues parts de 8 minuts amb un temps mort per equip i període.

El conjunt brasiler va empatar el primer partit a 10 contra el Molins després de remuntar un 4-2 en els primers minuts del partit (5-5 al descans), va guanyar per 5-10 al Sant Feliu després d'un primer parcial de 1-7 i va perdre davant l'Atlètic-Barceloneta per 11-7.

L'Atlètic-Barceloneta es va imposar en els 3 partits que va disputar, mentre que Hebraica i Molins van tenir els mateixos resultats: una victòria davant el Sant Feliu, una derrota contra l'Atlètic-Barceloneta i un empat entre ells. L'equip de casa, el Sant Feliu, no va poder sumar cap victòria tot i començar molt bé el seu partit contra el Molins.

Una imatge de l'enfrontament entre el Sant Feliu i el Molins de Rei // Foto: Marta Garcia

L'Hebraica va donar una molt bona imatge, un equip disciplinat i molt educat, tant dins com fora de l'aigua, amb un waterpolo un pèl diferent al d'aquí. Una transició no gaire ràpida i amb sortida de pilota gairebé sempre nedant (no amb passada). Tot i això, els seus contraatacs (escassos) es van finalitzar molt correctament. Dos boies molt forts i durs (sense arribar a l'agressivitat) completen un joc efectiu i gens dubitatiu.

El club va ser fundat l'any 1953 per un grup de famílies jueves de Sao Paulo que actualment s'ha consolidat com un important centre comunitari, de formació i de convivència judaica.