dissabte, 18 de febrer del 2012

El Sabadell guanya el derbi vallesà (10-6) i passa a la final de Copa

El CN Sabadell ha guanyat la segona semifinal davant el CN Terrassa (10-6) en el millor partit que s'ha vist d'aquesta Copa del Rei.
Marko Cuk (Sabadell) llança davant l'oposició de Víctor Cabanas (Terrassa) // Foto: CN St.Andreu
 Es respirava ambient de derbi a la Pere Serrat. Que Sabadell i Terrassa tenen una rivalitat especial no és una cosa nova, però quan vèncer l'etern rival és sinònim d'arribar a la final de Copa tot adquireix una dimensió especial. La grada plena, amb una majoria de gent vinguda de Sabadell. Com a mínim, es feien sentir més que els egarencs. I el partit no ha defraudat ningú. Ha estat, de lluny, el millor partit dels 6 que es porten disputats en aquesta Copa.

El partit ha començat amb tots dos equips veient-les venir. Cap dels dos ha aconseguit desfer-se en el marcador de l'altre i els 8 primers minuts han acabat amb empat a 3 i dos protagonistes clars: Iñaki Aguilar i Michal Diakonow. Els gols els han fet Òscar Carrillo i un parell d'Ivan Pérez pel Sabadell i Ivan Gallego, Sergi Mora i Víctor Cabanas pel Terrassa.

El segon període ha començat amb el mateix guió, amb gol de Jordi Millán pel Sabadell i Òscar Aguilar pel Terrassa. A falta d'una dècima pel descans, però, Adrià Carabí desfeia l'empat a 4 i deixava una avantatge mínima pel Sabadell.

En el tercer quart semblava que el Sabadell s'estirava més i anava per feina, com ho demostren els dos gols (de penal) marcats per Òscar Carrillo i Marko Cuk. Però el Terrassa no ha abaixat els braços i, gràcies a Víctor Cabanas, ha retallat fins al 7-5 i Svilen Piralkov ho ha deixat en 7-6 quan la botzina marcava el darrer descans del partit. Mentrestant, tots dos porters han continuat el seu recital i marcar gol s'ha posat car pels atacants.

Amb aquest resultat tant ajustat s'ha arribat als darrers 8 minuts. I llavors ha aparegut qui va ser MVP la darrera final de Copa. Iñaki Aguilar, que ja estava realitzant un partit excel·lent, ha tret matrícula d'honor. El porter del Sabadell ha aturat tots els xuts del Terrassa en aquest darrer parcial, frustrant cada atac i cada rebot egarenc. El Sabadell ha aprofitat el moment tant dolç del seu porter i ha rematat la feina amb tres gols més, obra de Matej Nastran i Gonzalo Carlos Echenique, aquest darrer en dues ocasions. D'aquesta manera, el derbi vallesà finalitzava amb n 10-6 a favor del Sabadell, que demà a partir de les 11 intentarà aconseguir un trofeu que no guanya des de 2005.

CN Sabadell (10): Iñaki Aguilar, Matej Nastran (1), Òscar Carrillo (2), Adrià Carabí (1), Èric Marsal, Carlos Sanchez, Marko Cuk (1), Gonzalo Carlos Echenique (2), Iván Pérez (2), Enric Moreno, Jordi Millán (1), Marc Soler i José María Motos. E: Gabi Hernández.

CN Terrassa (6): Michal Diakonow, Adrià Sanz, Sergi Mora (1), Ricard Alarcón, Svilen Piralkov (1), Víctor Cabanas (2), Abraham Alcaide, Òscar Aguilar (1), Jordi Pérez, Ivan Gallego (1), Derek Parker, David González i Donat Galeev. E: Dani Nart.

Àrbitres: Josep Maria Teulé i Sergio Galindo, tots dos catalans.
Parcials: 3-3 / 2-1 / 2-2 / 3-0