dijous, 3 de maig del 2012

Tot a punt a L'Hospitalet per la fase d'ascens a Primera Femenina

A partir de demà comença, a les Piscines Municipals de L'Hospitalet i al Poliesportiu Municipal de Santa Eulàlia, la fase d'ascens a Primera Femenina. Dos clubs catalans, als quals em sento molt lligat, intentaran, amb permís dels altres 4 participants, aconseguir l'única plaça d'ascens.

Primer de tot vull dir que estic molt content de que hagin pensat en mi com a speaker. Seran 18 partits (més el que juga l'Atlètic-Barceloneta dissabte al migdia) en 3 dies, i us prometo que la veu no em fallarà. El calendari (convenientment retocat, tot sigui dit) ha deixat un derbi pel darrer partit. Està clar que no pesaven en les meves cordes vocals... I crec que potser ha estat precipitat col·locar aquest derbi al final de tot. Imagineu-vos, per un moment, que l'UPNA dóna la sorpresa i aconsegueix puntuar contra un dels dos equips de L'Hospitalet. A mi, perdoneu-me la sinceritat, ja em semblarà bé... I és que no ens podem queixar de que, l'any passat, a Ceuta ens toqués el darrer partit contra el Caballa i, enguany, modificar el calendari per "donar emoció" a la competició. Francament, em sembla una falta de respecte cap als altres clubs.

Deixant aquest petit detall a banda, m'agradaria fer una anàlisi ràpida de la fase d'ascens. Tots estarem d'acord de que els favorits són dos: AESE i Hospi (per ordre alfabètic, que després la gent es queixa...):

AE SANTA EULÀLIA:
Només dues derrotes en les darreres dues temporades: contra Caballa la temporada passada i contra Hospi, en lliga, enguany.

A FAVOR
  • La porteria. Sense cap mena de dubte, Lara Clerencia és la millor portera de Segona. Porta anys demostrant el seu elevat nivell i estic segur que no fallarà.
  • L'experiència. Ceuta va ser un cop dur, però un any després l'equip ha millorat i torna a tenir l'oportnitat de l'ascens. Els nervis no haurien de ser un problema.
  • La darrera jornada és a casa. La piscina de l'AESE pot donar aires d'èpica a qualsevol situació. Tot i això, una piscina petita amb la grada tant a sobre pot ser una arma de doble tall i el desenllaç pot no ser l'esperat.
EN CONTRA
  • La falta de confiança. És un mal endèmic en totes les categories de l'AESE. Si no es troben una avantatge còmoda al marcador, la confiança fa trontollar aquest equip. És cert que han hagut de remuntar algun partit aquests dos anys, però s'ho han d'acabar de creure.

CN L'HOSPITALET
Un equip titular que no desentonaria a Divisó d'Honor, però una plantilla molt i molt curta. Aspira a recuperar la categoria que va perdre fa 5 anys.

A FAVOR
  • L'equip titular. Farcit de jugadores amb experiència en Divisió d'Honor. Letals en atac, però amb certes dicultats defensives si no defensen en pressing.
  • Ja han trencat la mala ratxa. La temporada passada l'AESE els va guanyar els 6 partits jugats. Enguany, el balanç ha estat de 2-1 per l'AESE. Les jugadores de l'Hospi s'aferraran a aquesta victòria i intentaran repetir-la en la darrera jornada.
  • Yurema Sabio. És capaç de desequilibrar en qualsevol acció del joc. Els rivals hauran d'estar molt atents, ja que cada atac passa per les mans d'aquesta jugadora.
EN CONTRA
  • Plantilla curta. Durant tota la temporada, Sergio Garcia ha anat utilitzant 9 ó 10 jugadores en cada partit. Caldrà veure si dóna descans a alguna en algun partit fàcil o si aguantaran tots 5 partits sense problemes.

Pel que fa als altres 4 participants caldrà estar atents especialment a l'UPNA 98 02, amb 3 jugadores que han juat enguany a Divisió d'Honor amb el seu primer equip. Pot portar més d'un maldecap als dos màxims favorits i pot ser el tapat de la fase. Els altres 3 equips provenen del País Valencià: CN San Vicente i CW Castelló, tots dos ja van participar en la fase d'ascens de Leioa la temporada passada, i Universitat Politècnica de València. L'equip castellonenc, a més, ja va realitzar un stage a Catalunya fa uns mesos i es va enfrontar amb tots dos equips de L'Hospitalet, que van guanyar sense problemes.

El calendari de demà és el seguent:

JORNADA 1 (PM L'Hospitalet)
10.00 CW Castelló - AE Santa Eulàlia
11.30 UPNA 98 02 - CN San Vicente
13.00 CN L'Hospitalet - U.Politècnica València

JORNADA 2 (PM L'Hospitalet)
16.00 CW Castelló - U.Politècnica València
17.30 AE Santa Eulàlia - CN San Vicente
19.00 CN L'Hospitalet - UPNA 98 02

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada