dijous, 3 de maig del 2012

Victòria insuficient del Sabadell (8-6), que es queda sense LEN Euro Cup

El CN Sabadell no ha pogut capgirar el marcador advers del partit d'anada i ha perdut la final de la LEN Euro Cup davant el RN Savona italià.

El RN Savona ha perdut a Sabadell, però ha pogut revalidar la LEN Euro Cup // RN Savona

El Sabadell no ha pogut culminar la remuntada i, tot i que han vençut per 8 a 6, no s'ha pogut endur la LEN Euro Cup. A mitjans del tercer període, el Sabadell guanyava per 6-2, però els italians, vigents campions de la competició, han retallat fins al 6-5.

El partit s'ha posat molt de cara pel Sabadell, que de seguida ha posat dos gols al macador, obra de Marc Soler i Marko Cuk, però el conjunt italià no s'ha deixat sorprendre: Mladan Janovic, amb una vaselina llunyana, ha reduït distàncies. Poca estona després, Gonzalo Echenique ha xutat ràpidament una falta on Goran Volarevic no ha pogut fer res. Amb el 3-1 la grada, gairebé un miler de persones, ha embogit. Però Valerio Rizzo, autor de 7 gols a l'anada, s'ha encarregat de refredar una mica els ànims.

En el segon període el Sabadell ha intentat prémer l'accelerador a base de recuperar pilotes i llançar contraatacs, però els italians ho han aconseguit evitar a base de cometre exclusions. Amb un Iñaki Aguilar estel·lar sota els pals, el Sabadell no ha encaixat cap gol. El problema, però, és que en atac tampoc ha estat encertat, i el marcador no s'ha mogut en els 8 minuts de parcial.

Marko Cuk ha estat l'encarregat de tornar a obrir la llauna, en la segona vaselina que ha entrat dins la porteria italiana. Un parell de jugades després, Echenique, en superioritat numèrica, ha marcat en un xut que ha rebotat al travesser. Ha estat el quart gol en superioritat pel conjunt vallesà. Amb el públic molt a sobre, Mistrangelo l'ha enviat al pal, en una de les poques oportunitats italianes fins aleshores en aquest tercer període. Mentrestant, el Sabadell ha anat per feina, i Ivan Perez ha aconseguit un parell més de superioritats. En la segona d'elles, Matej Nastran l'ha penjat al pal i Èric Marsal ha marcat el 6-2. En la següent jugada, Nastran ha estat exclòs, i Janovic ha aconseguit el 6-3 amb el qual s'ha arribat al final del 3r període.

En el darrer parcial, el tècnic italià, Andrea Pisano, ha decidit llançar a l'aigua a Alberto Angelini. El veterà jugador italià, de 37 anys, ha estat un revulsiu pel seu equip. Amb Angelini a l'aigua, les coses han canviat, i Janovic ha marcat el seu tercer gol, aquesta vegada en superioritat, i el 6-4 ha pujat al marcador. En la següent jugada, a més, Luca Damonte, ha tornat a marcar pels italians. Encara quedaven més de 6 minuts, però semblava que els jugadors del Savona havien capgirat la truita. Quan quedaven poc menys de 4 minuts, Aguilar ha aturat un penal a Janovic, però això no ha actuat d'estímul pels jugadors de Gabi Hernández. Marko Cuk, el jugador més actiu en atac juntament amb Echenique, ha fet el 7-5. Però la reacció ha arribat massa tard i, tot i la victòria del Sabadell, el RN Savona s'ha proclamat just vencedor d'aquesta LEN Euro Cup.

CN Sabadell (8): Iñaki Aguilar, Matej Nastran, Òscar Carrillo, Adrià Carabí, Èric Marsal (2), Carlos Sánchez, Marko Cuk (3), Gonzalo O. Echenique (3), Ivan Pérez, Enric Moreno, Jordi Millán, Marc Soler i José María Motos. E: Gabi Hernández.

RN Savona (6): Goran Volarevic, Jacopo Alesiani, Luca Damonte (1), Antonio Petrovic (1), Lorenzo Bianco, Valerio Rizzo (1), Mladan Janovic (3), Alberto Angelini, Giovani Bianco, Federico Mistrangelo, Matteo Aicardi, Goran Fiorentini i Zenilli. E: Andrea Pisano.

Parcials: 3-2 / 0-0 / 3-1 / 2-3
Àrbitres: Alexander  Galkin (RUS) i Nikolaos Stavropoulos (GRE)