dimecres, 20 de març del 2013

A quarts també amb victòria (8-12)

El CN Atlètic-Barceloneta ha certificat aquest vespre a Oradea (Romania) el seu accés als quarts de final de la Champions League després de guanyar per 8-12. Els mariners tenien una avantatge de 10 gols de l'anada (15-5).

L'Atlètic-Barceloneta ha demostrat a Oradea que no es vol relaxar i que pensa en la Final Four. Tot i la renda de 10 gols del partit d'anada Santi Fernández no ha donat descans a cap dels pilars de l'equip i l'equip ha respost com s'esperava. Un primer quart força igualat, on Antony Martin ha donat l'avantatge final per arribar 2-3 al primer descans, feien preveure que el DiGi Oradea plantaria més cara del que ho va fer a Barcelona.

A l'inici del segon quart, a més, Andrei Cretu ha empatat el partit a 3 aprofitant un home de més. Però els mariners han encadenat tres penals a favor seguits. Marc Minguell ha transformat els dos primers i Michal Gogola, qui ja va fer un bon partit a l'anada, ha aturat el tercer. Felipe Perrone ha marcat poc després i l'Atlètic-Barceloneta ha pogut gaudir d'una avantatge de 3 gols. Els romanesos no volien defraudar la seva afició, que ha omplert la piscina, i han retallat fins al 5-6 amb gols de Botond Szabo (ajudat per un rebot) i Nicolae Diaconu en home de més, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

La segona meitat del partit ha començat amb un nou penal favorable als homes de Santi Fernández. Aquesta vegada ha estat Marko Petkovic qui ha marcat el penal, que significava el 5-7. Vrlic i Petkovic, en u de més, Perrone han anat ampliant la distància en el marcador. Els gols romanesos d'aquest període els anotat Alexandru Matei i Mircea Samuila en superioritat.

En el darrer període s'ha vist un DiGi Oradea abocat en atac, però davant tenia un conjunt mariner molt ordenat. Els romanesos han xutat pràcticament a cada oportunitat que han tingut i fins i tot els àrbitres els han anul·lat un parell de gols. A la següent jugada del segon gol anul·lat, Marc Roca tornava a marcar per l'Atlètic-Barceloneta. A falta de menys de tres minuts, Alexandru Ghiban ha aconseguit foradar la porteria defensada en aquell moment per Mario Lloret. Marc Minguell, a falta d'un minut i mig, tancava el marcador amb el 8-12.

Amb aquesta victòria l'Atlètic-Barceloneta accedeix a quarts de final de la màxima competició europea. El seu rival sortirà del sorteig que se celebrarà a Roma aquest dilluns.

Resultats de vuitens de final (en vermell, equip classificat)
Spartak Volgograd (RUS) 13-10 Olympiakos SC (GRE) 9-8 a l'anada
Sintez Kazan (RUS) 11-11 Galatasaray SK (TUR) 9-6 a l'anada

Jug CO Dubrovnik (CRO) 17-7 Schuurman BZC (NED) 1-19 a l'anada
CSM DiGi Oradea (ROU) 8-12 CN Atlètic-Barceloneta 15-5 a l'anada
ZF Eger (HUN) 8-8 Estrella Roja de Belgrad (SRB) 13-6 a l'anada
AN Brescia (ITA) vs Partizan Raiffeisen Belgrad (SRB) 9-5 a l'anada
CN Marseille (FRA) vs Vouliagmeni NC (GRE) 16-12 a l'anada
A-HID Szeged Beton (HUN) vs Montpellier Waterpolo (FRA) 6-9 a l'anada