dimarts, 28 de maig del 2013

Exportant talent

Amb les victòries del Sabadell Astralpool i de l'Atlètic-Barceloneta aquest cap de setmana s'ha abaixat la persiana a la temporada de clubs a casa nostra. Una vegada més, dos equips catalans i amb un gruix important de jugadors de casa nostra s'han imposat al torneig de la regularitat.

Però no han estat els únics catalans en guanyar la lliga aquest cap de setmana. Comptant els dos equips de casa nostra, sis equips d'arreu del món s'han endut la seva lliga amb jugadors catalans a la seva plantilla.




El primer de tots en alçar la lliga va ser el Fluminense. L'equip d'Adrià Delgado va vèncer a la final al Pinheiros per 17-14 en un torneig que es va acabar a finals de novembre. Des d'aleshores, Delgado s'entrena amb la selecció brasilera i aquesta setmana està jugant-se el bitllet per la Superfinal de la Lliga Mundial.

Ja al 2013, Xavi Garcia i el seu Primorje Rijeka s'han proclamat campions de la Lliga Adriàtica. Aquesta competició, que agrupa equips eslovens, croats i montenegrins, és una de les lligues més importants del continent (si no la que més). El conjunt croat es va imposar per 9-8 a la final davant el totpoderós (i classificat per la Final Four de l'Eurolliga) Jug Dubrovnik amb dos gols de Xavi Garcia.

Fa escassament dues setmanes queia la tercera lliga pels jugadors catalans. En una final que es va resoldre al gol d'or, els USC Trojans d'Anni Espar s'enduien la lliga universitària nord-americana davant Stanford. El desè i defeinitu gol va ser aconseguit, a més, per l'ex-jugadora de Sabadell i Mediterrani en un partit que podeu veure resumit clicant aquí. En aquesta mateixa competició, la Universitat de Hawaii, amb Paula Chillida, va quedar en quarta posició.

El darrer en guanyar la lliga ha estat Blai Mallarach. L'olotí ha guanyat, aquest cap de setmana, la lliga grega amb l'Olympiacos. El conjunt d'El Pireu va vèncer al quart partit de la final al Vouliagmeni per 7-8 amb dos gols de Mallarach i, d'aquesta manera, fa el doblet després de guanyar la copa grega.

Qui no ha guanyat la lliga però si que ha rebut reconeixement individual ha estat Eric Marsal. El de Molins de Rei, actualment a les files del KFC Queensland Breakers, ha estat inclòs a l'equip ideal de la lliga australiana. També ha fet un bon paper Albert Español, finalista de l'Euro Cup i que ha acabat la lliga italiana en tercera posició, assolint la classificació -33 anys després- del RN Florentia per l'Eurolliga.

Com es pot veure, el paper dels jugadors catalans arreu del món ha estat important. Però el waterpolo català no exporta només jugadors. La bona feina dels entrenadors que actuen fora de casa nostra també és destacable. Els mèrits de Manel Silvestre al capdavant del Navarra queden fora de tot dubte. Javi Aznar ha salvat l'Helios del descens. Rubén Dario ha portat al Noisy-le-Sec francès a classificar-se per Europa per primera vegada. Joan Albella no només ha aconseguit salvar l'Askartza si no que la vuitena posició a Primera Divisió és la millor classificació des de la temporada 2008/09. Xavi Pérez ha tornat a classificar al Santiago per la fase d'ascens a Segona. I Sergio Navarro ha fet el mateix amb l'Elx i, a més, ha fet un gran paper com a seleccionador infantil de la Comunitat Valenciana quedant en cinquena posició en el seu debut al Campionat d'Espanya Infantil femení i en quarta posició en l'Infantil masculí.

De talent dins i fora de l'aigua n'hi ha. Esportivament parlant crec que la temporada de tots ells ha estat molt i molt bona. A tots ells la meva enhorabona. Temo, però, que tal i com està la cosa a casa nostra la temporada que ve la llista d'emigrants serà més gruixuda.


Categories:

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada