diumenge, 6 d’octubre del 2013

Els favorits no donen opció

Aquest matí s'han disputat a Mataró les finals de la Copa Catalunya. Sabadell en femení i Atlètic-Barceloneta en masculí han complert els pronòstics i s'han endut el títol cap a casa.

A dos quarts de dotze ha començat la final femenina, on el Sabadell ha dominat des dels primers compassos de partit. Les vigents campiones d'Europa han marcat 2 gols en els primers 51 segons de partit i això ha evitat qualsevol intenció mataronina d'intentar dominar el partit. Les vallesanes han anat marcant gol rere gol i el Mataró La Sirena no ha estat capaç de marcar fins que quedaven 20 segons per arribar al descans, quan Ciara Gibson ha tallat una ratxa de 6 gols del Sabadell i de 15 minuts sense gols locals. A la segona part del partit el Sabadell ha abaixat una mica el ritme i fins i tot el Mataró La Sirena ha pogut guanyar un parcial per la mínima i ha empatat l'altre (4-3 i 3-3).

CN MATARÓ LA SIRENA (8): Jade Smith, Chloe Wilcox (2), Carla Graupera (1), Mar Llisterri, Lisa Gibson (1), Mireia Castellà, Clara Cambray, Ciara Gibson (3), Marta Bach, Zoila Quesada, Laia Rigau i Ona Meseguer. E: Florin Bonca

CN SABADELL (13): Laura Ester, Mati Ortiz, Anni Espar (1), Noelia Mora, Gabi Szücs, Jennifer Pareja (3), Marina Cordobès, Maica Garcia (4), Pili Peña (2), Melissa Seidemann (3), Carla Abellán, - i Cristina Terrado. E: Nani Guiu.

Ârbitres: Eduard Caner i Emma Campos.
Parcials: 0-3 / 1-4 / 4-3 / 3-3

Al finalitzar aquest partit la Federació Catalana de Natació ha volgut retre un merescut homenatge a totes aquelles jugadores catalanes que han aconseguit una medalla internacional durant aquest any 2013. En total, el waterpolo català ha sumat fins a 43 medalles internacionals. Podeu veure la llista completa clicant aquí.

La fotografia de família amb les waterpolistes i tècnics catalans medallistes internacionals el 2013 // Foto: natacio.cat

Posteriorment s'ha disputat la final masculina entre el Mataró Quadis i l'Atlètic-Barceloneta. Els mariners, com el Sabadell en noies, tampoc han donat opció a l'equip local i han jugat un tipus de partit que es pot repetir moltes vegades aquesta temporada i que ha sigut un monòleg del vencedor. Marc Minguell ha obert el marcador quan faltaven 3:15 per acabar el primer període i el conjunt mariner ha seguit marcant fins al 0-7 a falta de 2:55 pel final del tercer període, quan Víctor Fernández ha marcat el primer gol pel Mataró Quadis. Els darrers 8 minuts de partit han estat com la segona part de la final femenina, on l'equip guanyador ha afluixat el ritme i el Mataró Quadis ha aconseguit empatar el darrer parcial.

CN MATARÓ QUADIS (4): Michal Diakonow, Pau Bernabé, Àlex Codina, Marc Corbalán, Svilen Piralkov (2), Edu Mínguez, Pol Barbena (1), Pau Bach, Víctor Fernández (1), Pere Estrany, Pau Schnizler, Albert Merino i Marc Pannon. E: Beto Fernàndez.

CN ATLÈTIC-BARCELONETA (10): Dani L. Pinedo, Balazs Sziranyi (2), Sergi Cabanas, Alberto Munárriz (1), Albert Español (2), Marc Minguell (1), Marc Roca (1), Gonzalo Echenique, Nemanja Ubovic (1), Fran Fernández (2), Rubén de Lera, Roger Tahull i Mario Lloret. E: Chus Martín.

Àrbitres: Sergi Borrell i Xevi Buch
Parcials: 0-2 / 0-2 / 1-3 / 3-3