L'amic Dani Pajuelo, juntament amb en Marc Comas i en Xavi Pajuelo organitzen del 28 de juliol al 2 d'agost un campus de waterpolo a Encamp (Andorra), el WP Camp 2013.

Es tracta d'un campus tècnic dirigit a nois i noies nascuts entre els anys 2000 i 2003 que els permetrà millorar en aspectes tècnics, perfeccionar habilitats i conèixer noves maneres d'entrenar amb companys nous. El preu, que inclou, a més de l'estada a l'Hotel París i les activitats al Complex Esportiu i Sòcio-Cultural d'Encamp, diversos obsequis relacionats amb el món del waterpolo, és de 570€. Les places són limitades i per rigorós ordre d'inscripció.

Si voleu més informació podeu entrar a la web www.wp-camp.com o bé enviar un correu electrònic a info@wp-camp.com. Si voleu consultar la seva pàgina a Facebook la podreu trobar clicant aquí.

dimecres, 20 de març del 2013

A quarts també amb victòria (8-12)

El CN Atlètic-Barceloneta ha certificat aquest vespre a Oradea (Romania) el seu accés als quarts de final de la Champions League després de guanyar per 8-12. Els mariners tenien una avantatge de 10 gols de l'anada (15-5).

L'Atlètic-Barceloneta ha demostrat a Oradea que no es vol relaxar i que pensa en la Final Four. Tot i la renda de 10 gols del partit d'anada Santi Fernández no ha donat descans a cap dels pilars de l'equip i l'equip ha respost com s'esperava. Un primer quart força igualat, on Antony Martin ha donat l'avantatge final per arribar 2-3 al primer descans, feien preveure que el DiGi Oradea plantaria més cara del que ho va fer a Barcelona.

A l'inici del segon quart, a més, Andrei Cretu ha empatat el partit a 3 aprofitant un home de més. Però els mariners han encadenat tres penals a favor seguits. Marc Minguell ha transformat els dos primers i Michal Gogola, qui ja va fer un bon partit a l'anada, ha aturat el tercer. Felipe Perrone ha marcat poc després i l'Atlètic-Barceloneta ha pogut gaudir d'una avantatge de 3 gols. Els romanesos no volien defraudar la seva afició, que ha omplert la piscina, i han retallat fins al 5-6 amb gols de Botond Szabo (ajudat per un rebot) i Nicolae Diaconu en home de més, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

La segona meitat del partit ha començat amb un nou penal favorable als homes de Santi Fernández. Aquesta vegada ha estat Marko Petkovic qui ha marcat el penal, que significava el 5-7. Vrlic i Petkovic, en u de més, Perrone han anat ampliant la distància en el marcador. Els gols romanesos d'aquest període els anotat Alexandru Matei i Mircea Samuila en superioritat.

En el darrer període s'ha vist un DiGi Oradea abocat en atac, però davant tenia un conjunt mariner molt ordenat. Els romanesos han xutat pràcticament a cada oportunitat que han tingut i fins i tot els àrbitres els han anul·lat un parell de gols. A la següent jugada del segon gol anul·lat, Marc Roca tornava a marcar per l'Atlètic-Barceloneta. A falta de menys de tres minuts, Alexandru Ghiban ha aconseguit foradar la porteria defensada en aquell moment per Mario Lloret. Marc Minguell, a falta d'un minut i mig, tancava el marcador amb el 8-12.

Amb aquesta victòria l'Atlètic-Barceloneta accedeix a quarts de final de la màxima competició europea. El seu rival sortirà del sorteig que se celebrarà a Roma aquest dilluns.

Resultats de vuitens de final (en vermell, equip classificat)

dissabte, 9 de març del 2013

Els homes de més donen mig bitllet per quarts (15-5)

El CN Atlètic-Barceloneta ha fet un pas de gegant per ser present als quarts de final de la Champions League després de guanyar per 15-5 al DiGi Oradea romanès.
Felipe Perrone ha estat el màxim golejador del partit // Foto: waterpolopontevedra.com

El conjunt de Santi Fernández tenia molt clar que necessitava una bona renda de gols per no haver de patir a la complicada piscina romanesa i que una bona renda s'havia d'assolir concedint pocs gols. I així ha estat. En un primer quart on les defenses de tots dos equips s'han imposat clarament als atacs, els mariners han aconseguit foradar la porteria de Michal Gogola dues vegades, mitjançant gols en superioritat de Marc Minguell i David Martín.

La bona defensa local ha seguit al llarg del segon període, on el DiGi Oradea ha estrenat el seu marcador quan quedaven 2 minuts i 15 segons pel descans. Però en atac, l'Atlètic-Barceloneta ha ofert un recital. Fins a 6 gols han marcat els mariners en aquests segons 8 minuts, 5 d'ells en superioritat. I és que una de les claus del partit ha estat l'elevat percentatge de superioritats transformades pels locals (11 gols en les 16 jugades de superioritat, a més d'un penal transformat per Fran Fernández). També ha estat notable la varietat de golejadors: els 15 gols se'ls han repartit 11 jugadors diferents, amb Felipe Perrone com a màxim golejador del partit amb 4 gols.

Els romanesos només han plantat cara durant el tercer període, amb empat a 3 de parcial. En els darrers minuts el DiGi Oradea ha realitzat una defensa més dura, intentant evitar una golejada major. Però a l'Atlètic-Barceloneta aquest fet li ha servit per seguir marcant gols en superioritat, mentre la defensa no ha patit en tot el partit gràcies a les bones ajudes a la boia romanesa.

El partit de tornada es disputarà el proper 20 de març a les 8 del vespre a Oradea.

CN ATLÈTIC-BARCELONETA (15): Dani L. Pinedo, Josip Vrlic (1), David Martín (3), Balazs Sziranyi, Joshua Monpeat, Marc Minguell (3), Marc Roca (1), Fran Fernández (1), Antony Martin (1), Felipe Perrone (4), Rubén de Lera (1), Marko Petkovic (1) i Mario Lloret. E: Santi Fernández.

CSM DIGI ORADEA (5): Michal Gogola, Mircea Samuila, Botond Szabo (1), Nicolae Diaconu, Mihnea Chioveanu (1), Andrei Busila, Alexandru Matei (1), Alex Popoviciu, Andrei Cretu, Gheorghe Dunca, Alexandru Ghiban (1), Kalman Kadar i Bogdan Cimpianu (1). E: Laszlo Toth.

Àrbitres: Christophe Vanhems (FRA) i Vojin Putnikovic (SRB)
Parcials: 2-0 / 6-1 / 3-3 / 4-1

diumenge, 3 de març del 2013

Campiones amb contundència (2-24)

El CN Sabadell Astralpool ha guanyat la seva sisena Copa consecutiva (desena en total) després de guanyar 2-24 a l'equip revelació, el CN Terrassa.
El Sabadell Astralpool no ha donat opció al Terrassa // Foto: Marta Garcia

Poc ha durat la final de Copa que s'ha disputat a les instal·lacions del CN Sant Feliu. S'enfrontaven l'equip revelació de la Copa, un Terrassa que va eliminar al Madrid Moscardó a quarts i al Mediterrani a semifinals, amb el Sabadell Astralpool, que es va desfer del Sant Andreu a quarts i del Sant Feliu a semis.

Les jugadores del Terrassa poc han pogut fer davant el gran equip que és el Sabadell Astralpool. Les sabadellenques no han donat opció a la sorpresa i s'han posat ja amb 0-4 en 4 minuts. Aleshores és quan el Terrassa ha començat a entrar al partit i ha fet uns darrers minuts del primer període molt bons, tractant de tu a tu al Sabadell. Gemma Gutés ha marcat el primer gol del Terrassa en aquesta final quan quedaven 34 segons per arribar al primer descans amb una vaselina davant la qual ha poc ha pogut fer Laura Ester.

El Sabadell Astralpool, celebrant el títol // Foto: Marta Garcia

A partir del segon quart, però, el Sabadell Astralpool ja no ha permès pràcticament res al Terrassa i ha anat marcant gol rere gol. Amb una Maica Garcia, millor jugadora de la Copa, letal des de la boia i ajudada per la resta de l'equip a l'arc han marcat dos parcials consecutius de 0-7 que han matat, si és que no ho estava ja, el partit.

Un darrer quart de pur tràmit, amb les porteres suplents a l'aigua i un 1-5 de parcial ha servit per tancar aquesta Copa de la Reina que el Sabadell Astralpool ha guanyat solventant amb golejades tots 3 partits i on el Terrassa ha entrat a la història arribant a la final en la seva primera participació.

CN TERRASSA (2): Laura Almirall, Anna Roldán, Gemma Gutés (1), Maribel Cuesta, Maria Cifuentes, Lourdes Rubio, Gege Pirat, Sandra Domene, Marta Cabanas, Paula Leiton, Raquel Oses, Raquel Roldán, Alba Sánchez. E: Xavi Pérez.

CN SABADELL ASTRALPOOL (24): Laura Ester, Mati Ortiz, Helena Lloret (1), Noelia Mora (1), Gabriella Szucs (1), Jennifer Pareja (4), Helena Morgen Hansen (1), Maica Garcia (5), Pili Peña (3), Marta Recio, Olga Domènech (4), Judith Forca (4) i Maria Elena Sánchez. E: Nani Guiu.

Àrbitres: Oriol Jaumandreu i Emma Campos, tots dos catalans.
Parcials: 1-5 / 0-7 / 0-7 / 1-5

La gran Copa que ha fet el Terrassa ha merescut un llarga aplaudiment de la grada // Foto: Marta Garcia

divendres, 1 de març del 2013

Excel·lent per Irene González. Cum laude per Eli Gazulla (13-7)

El Sant Feliu, equip organitzador d'aquesta Copa de la Reina, completa el quadre de semifinalistes després de vèncer amb claredat al Saragossa per 13-7.

Eli Gazulla ho ha aturat pràcticament tot // Foto: Marta Garcia
Amb una grada plena a vessar animant a l'equip local ha començat el darrer partit del dia, si bé les coses no han començat com els santfeliuencs voldrien. Tres gols seguits del Saragossa (dos d'Andrea Blas i un de Patricia Genzor) han fet pensar a alguns que el Sant Feliu oferiria un altre partit al qual ha habituat a la grada. I és que el Sant Feliu és el cuer de la classificació de Divisió d'Honor, tot i que veient el partit d'avui ningú ho diria. La màgia de la Copa s'ha instal·lat a la banqueta local i del 0-3 de mitjans del primer període s'ha passat al 6-5 amb el qual s'ha arribat al descans.

A partir del 0-3 el Sant Feliu ha tirat de la veterania de Cristina López en atac i d'Eli Gazulla sota pals, a les quals s'ha afegit puntualment Laura Vizcaíno, en especial al tram final del partit. Fins que ha aparegut Irene González. La jove jugadora, encara en edat juvenil, ha marcat gairebé a la perfecció a Andrea Blas, subcampiona olímpica i màxim perill del Saragossa, i tampoc s'ha quedat curta en atac, marcant un total de 4 gols i assistint-ne a un parell més.

Equip i afició han estat una pinya // Foto: Marta Garcia

Un tercer quart esplèndid del Sant Feliu, amb un 4-0 de parcial i amb una Eli Gazulla espectacular aturant fins i tot un penal, han portat el partit a un 10-5 que feia que la grada vibrés a cada jugada. L'afició local no ha deixat d'animar en cap moment i això ha esperonat a les jugadores del Sant Feliu, que obligaven a les jugadores aragoneses a provar llançaments llunyans i poc encertats.

Ja als darrers 8 minuts de joc el Saragossa ha provat de capgirar el marcador i ha marcat 2 gols en menys d'un minut i mig. Però el Sant Feliu no estava disposat a perdre el partit i ha marcat tres gols més abans d'acabar el partit, tots tres de Laura Vizcaíno.

Amb la botzina final l'alegria ha estat extrema al Complex de Sant Feliu. L'equip de casa té demà l'oportunitat de jugar una semifinal de Copa de la Reina ni més ni menys que contra el Sabadell Astralpool.

CN SANT FELIU (13): Eli Gazulla, Marina Fernández, Milagros López, Rosa Mari Paredes (1), Laura Vizcaíno (4), Laura Villà, Cristina López (3), Mònica Bargalló, Ana Maria Dalmases, Irene González (4), Xènia Font, Meritxell Pérez (3) i Coral Roda. E: Rafa López.

EW ZARAGOZA (7): Paula Bugallo, Laura Gómez (1), Pallavi Menon, Raquel Ara, Alicia Montaner, Laura Palomar, Andrea Blas (3), Paula Esteban, Patricia Genzor (1), Victoria Barrios, Beatriz Ajovin, Julia Tazueco (2) i Andrea Corao. E: Fran Orizo.

Àrbitres: Oriol Jaumandreu i Yolanda Ruiz, tots dos catalans.
Parcials: 1-3 / 5-2 / 4-0 / 3-2

El Sabadell Astralpool, a semifinals sense problemes (16-4)

El vigent campió de la Copa de la Reina, el CN Sabadell Astralpool, no ha tingut problemes per tal de superar al CN Sant Andreu, qui només ha pogut aguantar un quart.

El CN Sant Andreu no ha pogut fer res davant el Sabadell Astralpool // Foto: Marta Garcia

El partit ha estat entretingut els vuit primer minuts, on un Sant Andreu sense complexos ha plantat cara al totpoderós Sabadell Astralpool. Olga Domènech ha inaugurat el marcador quan es portava poc més d'un minut jugat i Ona Meseguer ha empatat a 1 de vaselina. Mati Ortiz, en superioritat, ha tornat a avançar al Sabadell Astralpool.

Les boies vallesanes han entrat en joc a partir del segon quart i les exclusions de les marcadores del Sant Andreu han estat constants. Maica Garcia i Pili Peña s'han afartat de treure superioritats, a més de marcar un parell de gols cadascuna. El 5-1 del descans ja feia preveure que el Sabadell Astralpool aniria ampliant la distància i així ha estat. Un parcial de 8-0 al tercer quart, amb dos gols de Pili Peña i Olga Domènech i un de Marta Recio, Helena Lloret, Jennifer Pareja i Maica Garcia sentenciaven la final. Amb 2.21 i 11-1 al marcador Nani Guiu ha canviat la portera i Maria Elena Sánchez s'ha situat sota els pals del Sabadell Astralpool.
Com totes les jugadores de camp del Sabadell, Marta Recio també ha marcat // Foto: Marta Garcia

El darrer període, amb la portera suplent del Sant Andreu també a l'aigua, ha estat un pur tràmit d'intercanvi de gols. Dos de Noèlia Mora i un de Gabriella Szucs han fet que totes les jugadores de camp del Sabadell Astralpool hagin marcat en aquest partit. Pel Sant Andreu, Ona Meseguer, en dues ocasions, i Desi Fajardo, rematant des del pal en una superioritat, han marcat els 3 gols d'aquest període.

D'aquesta manera el Sabadell Astralpool es classifica novament per la semifinal d'una competició que ha guanyat les 5 darreres vegades.

CN SABADELL ASTRALPOOL (16): Laura Ester, Mati Ortiz (1), Helena Lloret (1), Noelia Mora (2), Gabriella Szucs (1), Jennifer Pareja (1), Emma Hansen (1), Maica Garcia (2), Pili Peña (2), Marta Recio (1), Olga Domènech (3), Judith Forca (1) i Maria Elena Sánchez. E: Nani Guiu.

CN SANT ANDREU (4): Ana Copado, Andrea Garrido, Alba Fernández, Laura Roca, Tati Bernal, Alba Espinar, Gemma Casasayas, Aida Álvaro, Marian Díaz, Ona Meseguer (3), Ari Espasa, Desirée Fajardo (1) i Jennifer Lorente. E: Jordi Timblau.

Àrbitres: Juanma Sanfeliu i Edu Caner, tots dos catalans.
Parcials: 2-1 / 3-0 / 8-0 / 3-3

Laura Vicente porta al Medi a les semifinals (10-8)

El CE Mediterrani és el segon semifinalista de la Copa de la Reina després de guanyar al CN Mataró El Tot amb una actuació destacada de Laura Vicente (6 gols).
Teresa Gorría ha marcat dos gols // Foto: Marta Garcia

El partit ha començat amb un lleuger domini del Mataró El Tot, que ha començat marcant tres gols seguits, obra de Francesca Snell, Carla Graupera de contraatac i Chloe Wilcox de vaselina. El Mediterrani, que ha entrat tard al partit, ha respost mitjançant Laura Vicente, qui ha marcat els seus dos primers gols del partit.

Amb un Mataró El Tot pressionant, sobretot a Clara Espar, el Mediterrani ha trobat alternatives en atac mitjançant Teresa Gorría i sobretot Laura Vicente. Entre les tres han marcat els tres únics gols del segon període. Les tres han repetit en el tercer període, on el Mataró El Tot únicament ha pogut marcar de penal. Tres n'han tingut les mataronines i n'han transformat dos, obra de Wilcox i de Snell.

Clara Espar ataca la porteria del Mataró El Tot // Foto: Marta Garcia

Al darrer període el Mataró El Tot ha tornat amb la defensa individual més enllà del mig camp i el Medi ha semblat trontollar. Sobretot després dels gols de Roser Tarragó des de més enllà de deu metres i de Snell, fruit d'una badada defensiva del Medi. Però, com sempre, ha aparegut Laura Vicente i, de penal, ha marcat el 10-7. Snell ha tornat a marcar a falta de 38 segons, però ja era massa tard i el Mediterrani s'enfrontarà demà al Terrassa en la primera semifinal de la Copa de la Reina.

CE MEDITERRANI (10): Cristina Pérez, Laura Vicente (6), Aroa Ardanuy, Lídia Escoda, Teresa Gorría (2), Hana Vilanova, Clara Espar (2), Elizabeth Hopkins, Carol Nogueras, Mireia Bargalló, Anna Gual, Carla Tohà i Mar González. E: Pepe Alcázar.

CN MATARÓ EL TOT (8): Carla Rodríguez, Míriam López-Escribano, Carla Graupera (1), Mar Llisterri, Roser Tarragó (1), Francesca Painter-Snell (4), Clara Cambray, Ciara Gibson, Marta Bach, Zoila Quesada, Anna Samsó, Chloe Wilcox (2) i Mireia Nedderman. E: Vicenç Tarrés.

Àrbitres: Emma Campos i Raül Torres, tots dos catalans
Parcials: 2-3 / 3-0 / 3-2 / 2-2

Debut amb premi (10-6)

El CN Terrassa, que debutava a la Copa de la Reina, ha vençut al CN Madrid Moscardó plantejant una gran defensa i amb Alba Sánchez i Gemma Gutés com a referents en atac.

Gemma Gutés ha fet, d'aquesta manera, el primer gol del Terrassa a la Copa de la Reina // Foto: Marta Garcia

El Terrassa s'ha estrenat amb jugant un bon partit davant el Madrid Moscardó en el primer partit de quarts de final de la Copa de la Reina que s'està disputant a Sant Feliu. El Madrid Moscardó ha acabat acusant més del compte la baixa de Laura López, subcampiona olímpica, i ho ha acabat pagant amb una derrota.

El primer quart no ha tingut un dominador clar, amb el Madrid Moscardó prenent la iniciativa en el marcador quan es portaven menys de dos minuts de partit. Gemma Gutés ha fet el primer gol del Terrassa en aquesta Copa amb un xut llunyà. Les defenses s'han imposat als atacs i el primer període ha acabat amb 2-3 favorable a les madrilenyes i una mala notícia pel Terrassa: la seva marcadora de boia, Lourdes Rubio, es carregava ràpidament amb dues exclusions.

Lluny de suposar un handicap, el Terrassa ha seguit apretant en defensa en el segon i tercer període, permetent només un gol al Madrid Moscardó. En atac, Alba Sánchez ha fet tres gols en 16 minuts i Paula Leiton (en superioritat des del pal), Maria Cifuentes i Gemma Gutés, amb una difícil vaselina des del pal curt, l'han acompanyat com a golejadores. Un parcial de 6-1 entre el segon i tercer quart han fet que el Terrassa posés un peu i mig a la semifinal.
Les noies de Xavi Pérez seran a semifinals en la seva primera participació a la Copa // Foto: Marta Garcia

Als darrers vuit minuts el Madrid Moscardó ha intentat remuntar i ha agafat al Terrassa descentrat. Dos gols ràpids i la tercera exclusió de Rubio han fet pensar en que el Terrassa patiria. Però, tot i que no han sigut els millors minuts de les noies de Xavi Pérez han sabut mantenir el resultat i, amb dos gols finals de Raquel Oses, han acabat guanyant el partit per 10-6.

CN TERRASSA (10): Laura Almirall, Anna Roldán, Gemma Gutés, Maribel Cuesta, Maria Cifuentes, Lourdes Rubio, Gege Pirat, Sandra Domene, Marta Cabanas, Paula Leiton, Raquel Oses, Raquel Roldán i Alba Sánchez. e: Xavi Pérez.

CN MADRID MOSCARDÓ (6): Patri Herrera, Mar Pastor, Victoria Chacón, Beeatriz Espinosa, Marta Bautista, Ester Moraleda, Cláudia Abad, Andrea González, Natalia Pedregosa, Carla Martín, Irene Garcia, -, i Ana Sabugal. E: Javier Pareja.

Àrbitres: JJ Aymerich i Òscar Sànchez, tots dos catalans.
Parcials: 2-3 / 3-1 / 3-0 / 2-2