diumenge, 9 de març del 2014

La vara de mesurar

Per fi han arribat les tan esperades sancions del Comitè de Competició pels incidents del Badalona - Sant Adrià de fa dues setmanes. Molts de nosaltres esperàvem contundència envers aquells fet tant lamentables, però (de moment) no ha estat així. Us reprodueixo les sancions de l'Acta 20:

CN Badalona
David Arranz, 1 partit per agressió vers un contrari.
Multa de 35€ al club per manca de delegat d'equip.
Expedient al club per conductes que alterin el desenvolupament del partit.

CW Sant Adrià
Sergi Anguera, 1 partit per joc violent vers un contrari.
David Martí, amonestació per protestar decisions arbitrals.
Miguel Pueyo, amonestació per protestar decisions arbitrals.
Joan Puig, 2 partits per agressió vers un contrari.
Multa de 35€ al club per manca de delegat d'equip.
Expedient al club per conductes que alterin el desenvolupament del partit.
Expedient al club per identificació de l'entrenador.

Val a dir que veient el pollastre que es va muntar em sembla excessivament tou sancionar només a 4 jugadors visitants i 1 de local. Menció a part mereix el tema entrenador. És una pràctica massa habitual (i que no comparteixo en absolut) de tenir únicament un entrenador titulat al club i posar la seva llicència a tots els partits que juga aquell club, independentment de si és ell o no qui s'asseu a la banqueta. Entenc que els àrbitres no poden conèixer a tots els entrenadors i delegats de Catalunya, però igual que en competicions estatals es demana el DNI de tots els inscrits a l'acta crec que es podria demanar als entrenadors i delegats que presentessin el seu DNI abans dels partits. I més a partir de la temporada que ve, quan, segons la normativa, serà obligatori que els entrenadors d'equips absoluts i juvenils disposin del títol de Tècnic de Nivell II. O aturem això d'alguna manera o els pocs que intentem complir la normativa i ens estem deixant el temps i els diners treient-nos aquesta titulació ens acabarem preguntant per què ho fem.

Trobo que tots dos clubs se n'han sortit prou bé. Faltarà veure què comporten els expedients oberts. Però, veient les minses sancions (tant econòmiques com de partits) no podem esperar massa més. Espero que el fet de que recenment la Federació hagi estat promocionant a través de la seva plana web la nova escola de waterpolo del Sant Adrià no hi hagi tingut res a veure...

On mesuren d'una altra manera és a la RFEN. A l'Acta 50 s'hi poden veure les sancions del partit de Primera Masculina entre el Tres Cantos madrileny i l'Horta. Estic del tot segur de que es va tractar d'un partit infinitament més pacífic que el de Badalona. Doncs bé, les multes a l'Horta pugen a un total de 660€.

La diferència? No la sé pas...

2 comentaris :

  1. Desconec els criteris del Comitè de Competició, però fa temps que crec que ens deixen molt desprotegits. Les sancions que imposen no eviten que segueixin havent-hi jugadors, molts reincidents, que es vegin amb cor de fer i dir bestieses a contraris i àrbitres. Penso que aquests personatges no ens ajuden gens al waterpolo i fan que els aficionats, pares, amics o familiars que van a veure partits s’emportin una idea equivocada del nostre esport.
    No puc estar més d’acord amb que fa falta algun tipus d’acreditació. S’hauria de posar una solució. Hauríem de fer com altres esports, on els nens des de petits estan acostumats a portar el seu carnet de federat a tots els partits. Així evitaríem que tants clubs ens prenguessin el pèl.

    ResponElimina
  2. Realment ridicules les sancions.
    Des del 12 que jugo a WP, ara amb els masters i en tinc 48 i m'ho vaig pensar molt en apuntar-me pel mal record de que els masters no es jugava sino que nomes es donava llenya.
    Aixo que es veu a les imatges em recorda mals moments viscuts com a jugador amb algun jugador del meu equip, amb algun jugador d' equips contraris i embruta aquest esport i em treuen les ganes de jugar.
    Estic completament d'acord amb la Rosa que amb aquestes sancions dona credit a qui embruta aquest esport i deixen desprotegits a molts d'altres.
    Demano que siguin mes durs amb aquests fets perque evidentment que un moment calent el te tothom pero en fred cal sancionar-ho
    Per sort aixo no es l'habitual i encara disfruto amb els masters !

    ResponElimina