divendres, 14 de març del 2014

Segona fase

Entenc al meu amic Jon López quan es lamenta d'estar tants dies sense competir. En el nostre cas portem 36 dies sense jugar competició oficial. Demà, per fi, arranquem la segona fase en un grup on no volem ser-hi. A principi de temporada la FCN va publicar la normativa de la competició, amb una primera fase amb 8 equips al grup de dalt i 6 equips al grup de baix. Però a la mateixa normativa l'Olot apareixia tatxat al grup de dalt, amb la qual cosa passava a ser un grup de 7 i un grup de 6. El que no va canviar a la normativa va ser la composició dels grups de la segona fase: un grup amb els quatre primers de dalt, un grup amb els quatre darrers de dalt i el primer de baix i un grup amb els cinc darrers de baix.

Van passar els mesos i res canviava, cosa que ens feia pensar que potser mantindrien el grup del mig amb 5 equips (els 3 últims de dalt i els 2 primers de baix) per tal de poder establir una mena d'ascensos i descensos a final de temporada. Va arribar la finalització de la primera fase i, unes dues setmanes més tard, va aparèixer una modificació de la normativa, on els grups quedaven configurats del 5 al 8 i del 9 al 13. Però, oh! Sorpresa! El grup del 5 al 8 estava format per (cito textualment) "els 4 últims classificats del grup 1-8, i el millor classificat del grup 9-14". És a dir, que un grup de 4 equips estava format per 5 equips. Una vegada més aplaudiments per la FCN...

A tot plegat cal dir que ara, si la competició es manté com aquesta temporada, amb un grup de 8 a dalt i la resta abaix, els ascensos ja estan definits. Amb dos grups de quatre ja establerts (1-4 i 5-8) queden ja definits els 8 equips que competirien la temporada que ve. Únicament si un dels dos catalans assolís l'ascens a Primera (i l'acceptés, cosa complicada econòmicament) el primer del grup del 9 al 13 tindria alguna opció d'ascens. I és aquí on ens aferrem, per molt frustrant que sigui saber que al mes de març i, encara que ho guanyis tot, no podràs pujar per mèrits propis. Si volen fomentar la progressió dels equips de més avall no crec que aquesta sigui la millor manera.

El nostre objectiu és clar: quedar les primeres de grup i esperar. La motivació hi és. Els rivals són coneguts. I, tot i que contra aquests quatre equips només hem perdut un partit, n'hem suat molts. Sé que el Catalunya ens farà patir, com ho ha fet als dos partits de la primera fase. Sé que jugar a Molins a les 10 del matí serà dur, tal i com ho va ser en el partit que vam perdre allà. Sé que a Granollers no ho tindrem gens fàcil. Sé que Figueres té moltes ganes de fer bé les coses. Però sé que tinc un gran equip que, a mesura que el calendari avançava i la competició es tornava a acostar han anat rendint molt millor. I aquesta darrera setmana ha estat senzillament espectacular. He tornat a veure la millor versió d'algunes jugadores. I m'encanta haver-ho trobat just abans de tornar a jugar.

Demà 16:30 primer examen. El Molins ve a casa i de res servirà el 12-3 de la primera fase si no sortim igual de concentrades. Juntes podem, perquè totes sumem. Som-hi?

#WaterpoloNonStop


Foto: Clàudia Comella


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada